Delosperma- sukulentní alpinky

Rod Delosperma

17.12.2010 10:40

Zimovzdorná či alespoň mrazuvzdorná delospermata pocházejí ze dvou oblastí Jižní Afriky. První je nejvyšší partie Dračích hor kolem 3000 m v Lesothu a příhraniční oblasti Jihoafrické republiky. Ta patří do oblasti letních dešťů a tak rostliny vyžadují sucho v zimě a zálivku zjara a v létě. Druhá je horský hřeben 1600 až 2400 m oddělující Velké a Vysoké Karrú od Komsbergu na západě po Sneeuberg na východě. Ta patří do oblasti smíšených dešťů a mrazů do -10 stupňů. Vyznat se ve jménech druhů je v podstatě nemožné. Podle fotografií herbárních položek nelze nic určovat. Už N. E. Brown napsal o Mesembryanthemum v širokém smyslu
Descriptions of species of this genus, with perhaps a few exceptions, cannot properly be made from dried material, for distinctive characters which may be very apparent on living plants often absolutely disappear when the specimens are dried, so that they cannot possibly be correctly identified.
V kultuře je asi téměř všechno pojmenováno chybně. Je mnohem lepší používat zahradnická jména než jména úplně jiných druhů. Tento přehled je určen pro mou vlastní potřebu a průběžně upravován.

Použit článek od Prof. Niederleho

© 2010-2011 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode